Aşk Çeşmesi neden yıkıldı?

Edirne Belediyesi eski Başkanı Hamdi Sedefçi döneminde Saraçlar Caddesi’nde yapılan ve bir dönem Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile Edirne Belediye Başkanlığı’nın davalık olmasına neden olan Âşıklar Çeşmesi, Edirne Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Çeşmenin, caddede devam eden altyapı çalışmaları nedeniyle yıkıldığı iddia edilirken; yıkım çalışmalarını takip eden Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Edirne Belediyesi, korona virüsü salgını nedeniyle kentin vatandaş yoğunluğuyla dikkat çeken trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi’nde yeni bir karara imza attı. Korona virüsü salgınına rağmen vatandaşların yoğun olarak zaman geçirdiği caddede yoğunluğu azaltmak amacıyla altyapı çalışmalarını başlatan Edirne Belediyesi, caddenin simgesi haline gelen Âşıklar Çeşmesi’ni yıktı.

Edirne Belediyesi eski Başkanı Hamdi Sedefçi döneminde yapılan Âşıklar Çeşmesi, başta yerli ve yabancı turistler olmak üzere çok sayıda vatandaşın fotoğraf çektirmek için tercih ettiği yerlerden biriydi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, caddenin simgesi haline gelen çeşmenin ekipler tarafından yıkımı sırasında incelemelerde bulunurken; basın mensuplarına çeşme ile ilgili çalışmalar hakkında açıklamada bulunmadı. Dün çeşmenin neden yıkıldığı yönündeki soru cevap bulamadı.

Âşıklar Çeşmesi, daha önce de Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ile Edirne Belediye Başkanlığı’nın davalık olmasına neden olmuştu. Çeşmenin yerine yeni bir yapının yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

Sedefçi: İnşallah daha iyisini yapar

Çeşmeyi 2009 yılında yaptıran dönemin Edirne Belediyesi Başkanı Hamdi Sedefçi, GÜNDEM’in sorusu üzerine “Neden yıkıldığını bilmiyorum. İnşallah yerine daha iyisini yapar ben de kendisini tebrik ederim” değerlendirmesinden bulundu. Kaynak: Uğur AKAGÜNDÜZ Edirne Gündem