SAROS İÇİN SAROS GÖNÜLLÜLERİNE DESTEĞE

Kuzey Ege’nin cennet mavisi Saros Körfezi’ne yapılması planlanan FSRU-Likit Doğalgaz Limanı’na karşı yürütmeyi durdurma davası açan Saros Gönüllüleri, çevreye ve doğaya önem veren herkesi bölgeye sahip çıkmaya çağırdı.

Saros için Saros Gönüllülerine Desteğe

Bölgenin doğasında geri dönülmez hasar bırakacak olan limanın mavi ve yeşil güzellikleri betona boğacağını söyleyen Saros Gönüllüleri, Şubat ayında farklı disiplinlerden 10 uzman bilirkişinin Çevre Etkisel Değerlendirme(ÇED) Olumlu raporunu onaylamadığını belirtti. Bilirkişi heyetinin 113 sayfalık bir rapor hazırlayarak limanın çevreye vereceği zararı gözler önüne serdiğini söyleyen gönüllüler şu açıklamayı yaparak doğaseverleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dilekçe yazmaya çağırdı.

Saros gönüllülerinin açıklaması

 

Saros Körfezi’ne petrol limanı yapımı projesinin iptali için desteğinize ihtiyacımız var!!! Çevreye ve doğaya önem veren herkesi Saros’un denizine, havasına, toprağına ve ormanlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. SAROS’U HEP  BIRLIKTE KURTARABILIRIZ. Facebook linkte Saros FSRU projesi IDK toplantısı için itiraz dilekçemizin içeriği bulunmaktadır. Dilekçe içeriğindeki yazının tamamını maillerinize kopyalayarak, altındaki Ad Soyadı, TC Kimlik NO, Adres ve Mail adresini de doldurarak mail adreslerine gönderilmenizi önemle rica ediyoruz. Gönderilecek mailler Saros’un petrol artığı ile kirlenmesini önleyecek,10 bine yakın ağacın kesilmesini engelleyecektir. Göstereceğiniz hassasiyet ve destek için teşekkür ederiz.

Saros Dayanışma Gönüllüleri

Mail adresleri:

kemal.dag@csb.gov.tr

nuray.toprak@csb.gov.tr

atalha.turkoglu@csb.gov.tr

 

https://www.facebook.com/groups/483214908967939/permalink/580334542589308/